Evolucija plaćanja

Nije prošlo puno vremena otkako su plaćanje gotovinom i karticom bile jedine dvije opcije. No, kao i u gotovo svim aspektima života, tehnološka revolucija potpuno je transformirala krajolik plaćanja. S pojavom e-trgovine devedesetih godina, elektronički terminali više nisu bili dovoljni. Potreba za web-baziranim ekvivalentom nastala je, i tako je nastao payment gateway. Danas tvrtke imaju beskrajno mnogo pružatelja online plaćanja među kojima mogu birati.

Online kupnje, uključujući rezervacije hotela, nastavljaju rasti, a zahvaljujući svojoj praktičnosti, posebno su popularna mobilna plaćanja. U međuvremenu su zakonodavstva učinila taj proces mnogo sigurnijim i otpornijim na prijevare.

Nedavni europski PSD2 zakon zahtijeva snažnu autentifikaciju kupca za autorizaciju online transakcija. Dodatni kriterij autentifikacije može se ispuniti putem lozinke, hardverskog tokena, prepoznavanja lica... Samo traženje podataka o kreditnoj kartici više nije dovoljno. Ako i dalje želite jamstvo plaćanja u slučaju nedolazaka ili kasnih otkazivanja, povezivanje vašeg Booking Engine-a s pružateljima usluga plaćanja (PSP) pravi je put. Oni omogućuju siguran proces plaćanja i usklađeni su s PSD2 zakonodavstvom.

Snažna autentifikacija

Više praktičnosti, manje potrošenog vremena za vas i vaše goste

Pružanje jednostavnog iskustva online plaćanja više nije luksuz, već nužnost. Potrošači postaju sve zahtjevniji što se tiče jednostavnosti i brzine plaćanja, isto vrijedi i za hotelske goste. Gosti ne žele gubiti dragocjeno vrijeme tijekom putovanja. Zašto onda ne biste u potpunosti makli proces plaćanja iz njihova hotelskog iskustva? Na taj način vaši gosti ne moraju brinuti o tome tijekom boravka, a vašem se osoblju olakšavaju zadaci koji se odnose na dugotrajni proces plaćanja prilikom check outa.

Vaš cilj trebao bi biti automatizirati što više koraka u procesu plaćanja. Zahvaljujući automatizaciji, plaćanja se obrađuju puno brže, što štedi vrijeme vašem osoblju i smanjuje pogreške. To je win-win situacija za hotel i goste: ako učinite svoje svakodnevne zadatke učinkovitijima u pogledu vremena, imat ćete više vremena posvetiti se usluzi, čime poboljšavate cjelokupno iskustvo gostiju. Osim toga, olakšavanje procesa plaćanja dokazano povećava vaš prihod, pogotovo putem mobilnih uređaja!

Fokus na usluživanje gostiju

Ukratko, ovo su glavne prednosti online plaćanja za hotelijere:

  • Manje administracije
  • Manje pogrešaka
  • Veća sigurnost
  • Povećan prihod

Glatki i sigurni proces online plaćanja zahvaljujući online pružateljima usluga plaćanja (PSP)

Ako se i dalje oslanjate samo na podatke o kreditnoj kartici, vjerojatno trošite puno vremena na obradu plaćanja i povrata sredstava. Nadalje, nećete biti pokriveni u slučaju prijevara, nedolazaka, otkazivanja ili odbijanja plaćanja. Najsigurnije i najučinkovitije rješenje je omogućiti online plaćanja putem online pružatelja usluga plaćanja.  

To vam neće samo uštedjeti puno vremena, već će cijeli proces postati i sigurniji. Detalji o kreditnoj kartici više se ne pohranjuju u vašem sustavu, tako da nitko nema pristup tim podacima. Budimo iskreni, gostima se nebi svidjela ideja da se njihovi podaci o kartici ispisuju i ostavljaju nenadzirano na stolu.

Pružatelji usluga plaćanja

Cubilis Booking Engine može se povezati s različitim pružateljima usluga plaćanja (PSP). Osigurajte više opcija kako bi vaši gosti mogli koristiti svoju preferiranu metodu plaćanja. Neke od najčešćih opcija su:

S ovim PSP-ima također možete ponuditi gostima opciju plaćanja kasnije uz jamstvo plaćanja. Pružatelj usluga plaćanja će provjeriti njihove podatke i zatražiti dodatnu autentifikaciju. Rezervacija neće proći ako su podaci netočni, a ako gost ne dođe, može se i dalje naplatiti odgovarajuća naknada.

Sve online rezervacije, uključujući informacije o odgovarajućim online plaćanjima, automatski se prenose u vaš PMS. Ako ste rezervaciju unijeli ručno, možete klijentu poslati zahtjev za plaćanje putem PSP-a kako biste ostali u potpunosti usklađeni s PSD2 zakonodavstvom.

Zatražite svoj Pay Connect

Želite li saznati više o integraciji s pružateljima usluga plaćanja (PSP) ili uspostaviti integraciju? Javite nam se putem kontaktnog obrascau nastavku!